Izolația celulozică Fibratus este potrivită pentru toate tipurile de construcții. Este un produs excelent pentru construcții noi, proiecte de renovare, precum și pentru izolare suplimentară.
Izolația este folosită în acoperișuri, tavane înclinate, pereți, pardoseli și ca izolant suplimentar în pereții din lemn.
Instalarea vatei celulozice Fibratus este facilă. Un profesionist poate instala prin suflare în acoperiș izolația în 2 ore. Fiind suflată direct în locurile dorite, vata celulozica Fibratus formează un strat izolant uniform care umple toate cavitățile.
Instalarea în etajele intermediare și în pardoseli poate dura ceva mai mult și necesită ca izolația să fie tasată în locurile dorite.
Izolarea mansardelor
- La mansarde celuloza câștigă de departe lupta cu factorii de mediu, izolând excepțional atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară, împiedicând supra-încălzirea mansardei și nu în ultimul rând atenuând zgomotele ploii (în special pe învelitorile din tablă).
- Chiar și la mansardele deja locuibile (unde s-a montat o izolație din vată minerală, care s-a dovedit ineficientă) se poate pompa celuloza între căpriori din interiorul mansardei sau chiar din exteriorul casei (prin acoperiș).
Izolarea planșeelor dintre etaje
- Între două nivele ale unei case este foarte importantă izolarea fonică.
- Proprietățile excepționale de izolare fonică a celulozei o fac materialul ideal de izolat în planșeele dintre dintre etaje.
- Chiar dacă planșeul este realizat deja, izolarea se face curat și rapid, prin pomparea între grinzi.
Izolarea pereților
- Până la 25% din căldura unei case se pierde prin pereți. De asemenea zgomotele exterioare sunt transmise prin pereți și deranjează locuitorii unei case. Deci o izolare corectă este obligatorie.
- Pomparea celulozei în pereți presupune o densitate de până la 70 kg/m3 și asigură umplerea tuturor golurilor. Datorită densității mari, celuloza își păstrează forma în timp și nu se ”lasă” ca vata minerală.
Izolarea podurilor necirculabile
- O mare parte din căldura unei case pe parter se pierde prin tavan (deoarece căldura are tendința de a se ridica). De aceea este important să fie izolat corect.
- Pomparea celulozei asigură o izolare completă, fără rosturi. Astfel se formează o ”plapumă” izolatoare compactă.
- Un strat optim de celuloză la tavan asigură un confort termic atât iarna cât și vara și îmbunătățește semnificativ izolarea fonică.