Suntem primii din România

Firma Fibratus Ecowool este o societate româno – finlandeză pe acțiuni, compusă dintr-un ansamblu de firme care produc echipamente și produse ca rezultat al cercetărilor în cadrul tehno-polisului Nokia. Acest tehno-polis prospectează ideile de piață pe care le dezvoltă urmărind să vină în întâmpinarea nevoilor clienților. El asigură partea de management și cercetare și oferă sprijin pentru obținerea finanțărilor. Tehno-polisul primește o parte a finanțării de la Guvern, el fiind în permanentă căutare de finanțatori, pe specificul ideilor de afaceri. După ce compania este capabilă să funcționeze singură, cu sprijinul acordat până la acea vreme de tehno-polis, este mutată într-un loc în care se va dezvolta singură. În același timp, însă, i se menține legătura cu partea de cercetare și cu finanțările europene.

Compania

Conceptul de afacere al Fibratus Oy este să fabrice, să vândă și să instaleze izolația celulozică realizată la fața locului din hârtie reciclată. Compania este proprietarul mărcii de comerț Fibratus și este responsabilă cu promovarea, vânzarea sau închirierea echipamentului necesar producerii izolației celulozice Fibratus.
Prima livrare pentru export a avut loc în anul 2005. Linia de producție a societății noastre este cu mult mai ieftină decât cea a concurenței noastre în ceea ce privește costurile de investiții și exploatare.

Utilizări variate

Echipamentul Fibratus poate fi folosit la fabricarea de produse corespunzătoare numeroaselor aplicații care folosesc hârtie reciclată și ambalaje. În Finlanda, izolația termică este una dintre aplicațiile majore iar segmentul de piață dedicat izolației celulozice eco-prietenoase este în creștere. În industria de construcție a caselor mici, aproximativ 40% din materialul izolator folosit este vata celulozică. Noi promovăm continuu aplicații noi pentru produsul nostru având ca țel să sprijinim clienții finali să atingă costuri energetice reduse, confort termic stabil și eficient concomitent cu creșterea semnificativă a duratei și stabilității funcționale ale construcției pe durata exploatării acesteia.

Antreprenorii noștri se ocupă de fabricare și instalare

Antreprenorii noștri se ocupă de fabricarea, instalarea și comercializarea izolației celulozice Fibratus. Ei utilizează o unitate de producție Fibratus compactă pentru realizarea izolației. Echipamentul poate fi cumpărat, dat în leasing sau închiriat. Partea contractantă trebuie să includă una sau mai multe persoane calificate care să realizeze instalarea. Adesea, partea contractantă sau angajații săi se ocupă chiar ei de instalare.