La capitolul puncte verzi, adică în ceea ce privește protecția față de mediu, izolația Fibratus adună punctaj maxim. Compoziția sa este de 85% celuloză și 15% soluții chimice non-toxice.

În contextul de astăzi, un accent foarte mare se pune pe reducerea emisiilor de gaze nocive. Hârtia nereciclată ajunge în scurt timp la gropile de deșeuri unde prin ardere se emit cantități mari de metan. Se poate spune că izolația celulozică nu salvează copacii de la tăiere ci valorifică la maxim copacii tăiați deja. În procesul de fabricare a celulozei și de instalare a izolației Fibratus nu se emit gaze de niciun fel.

Pe de altă parte, comparativ cu alte tipuri de izolații (vata minerală, spuma poliuretanică, etc.) care din start nu sunt perfect ecologice, izolația celulozică Fibratus are cea mai scăzută energie internă, prin aceasta înțelegându-se energia consumată pentru realizarea unui produs (fabricare, ambalare, transport, instalare, mentenanță).

Din momentul instalării, izolația Fibratus nu mai necesită cheltuieli suplimentare de întreținere și poate fi chiar reciclată după încheierea ciclului de viață al clădirii.